Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ RT ]

17. 10. 2018. 12:44   >>  15:04 2

META BIO FAKULTET

Krim: 18 mrtvih u pucnjavi, napadač se ubio

Najmanje 18 osoba je poginulo, a višeo od 40 je ranjeno u napadu u obrazovnoj ustanovi u krimskom gradu Kerču, kada je jedan od studenata aktivirao eksplozivnu napravu, a zatim otvorio vatru iz automatske puške. Zvaničnici su saopštili da se napadač ubio.

"Počinilac napada se ubio. To je đak četvrte godine te ustanove. Njegovo tijelo nađeno je u biblioteci", rekao je premijer Krima Sergej Aksionov.

On nije naveo ime napadača, samo je rekao da se radi o čovjeku koji stanuje u tom mjestu.

Njegova izjava uslijedila je poslije izvještaja ruskih zvaničnika da je eksplozivna naprava ekslpodirala u koledžu u Kerču, na istoku Krimskog poluostrva i da se sumnja da se radi o terorističkom napadu, prenosi AP.

Ruski Istražni komitet identifikovao je napadača kao 18-ogodišnjeg đaka te ustanove po imenu Vladislav Rosjlakov, kako je navedeno on je stigao na koledž danas popodne s puškom i otvorio vatru. Istražitelji su rekli da su žrtve poginule od vatrenog oružja.

Kako javlja RT, napadač je prvo aktivirao eksplozivnu napravu, a zatim otvorio vatru iz automatskog oružja. Njega su snimile i sigurnosne kamere.

Snage bezbjednosti i hitna pomoć su na licu mjesta, a desetine ljudi su već hospitalozovane. Iako je, prema prvim informacijama, uzrok eksplozije bio gas, iz Federalne službe bezbjednosti su naglasili da je u pitanju ubistvo, ne teroristički napad.

Kerč se nalazi na istoku Krima i povezan je s Rusijom novoizgrađenim ogromnim "Krimskim mostom".

Portparol predsjednika Rusije Vladimira Putina, Rusije Dimitri Peskov je rekao da je Putin naložio istražiteljima i obavještajnim agencijama da sprovedu temeljnu istragu i da je izrazio saučešće porodicama žrtava.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније