Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 10. 2018. 12:29   >>  12:08 1

IMAJU AUDIO SNIMAK

Turski list: Kašogi mučen i ubijen

Turski provladin list Jeni safak prenio je danas da je nestali saudijski novinar Džamal Kašogi "mučen i ubijen" u saudijskom konzulatu u Istanbulu gdje je otišao 2. oktobra i od tada mu se gubi svaki trag.

List je opisao audio snimak o navodnom ubistvu Kašogija, a na kojem se čuje glas saudijskog generalnog konzula koji je rekao: "Uradite to negdje drugdje jer ću imati nevolje". Turski list je dodao da su Saudijci mučili Kašogija.

Šef američke diplomatije Majk Pompeo doputovao je danas u Tursku na razgovore sa zavničnicima o Kašogiju. Pompeo je prije Ankare posetio Rijad gdje je razgovarao sa saudijskim kraljem Salmanom i njegovim sinom, prestolonasljednikom, princom Muhamedom ben Salmanom.

Američki ministar je pred put u Ankaru rekao da su mu saudijski zvaničnici obećali da u istrazi o nestanku novinara niko neće biti pošteđen, uključujući članove kraljevske porodice.

Kašogi, kolumnista Vašington posta, nestao je kada je 2. oktobra došao u saudijski konzulat u Istanbulu po dokumenta za vjenčanje.

Turske vlasti su optužile Rijad da je Kašogi ubijen i isječen na komade u konzulatu, što su saudijski zvaničnici demantovali.

Kašogi (59) je od prošle godine živio u SAD, gdje se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Vašington post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji. Kritikovao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније