Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 10. 2018. 18:32   >>  18:11

NAKON NAJAVE PRETRESA

Saudijski konzul napustio Tursku

Saudijski konzul u u Istanbulu otputovao je za svoju rodnu zemlju samo nekoliko sati pošto su turski zvaničnici najavili da će njegova rezidencija biti pretražena u vezi s nestankom saudijskog novinara Džamala Kašogija, javila je danas turska agencija Anadolija.

Kako je prenijela agencija konzul Mohamed al Otaibi napustio je Tursku avionom u 14 sati. Iz Saudijske Arabije za sada nema komentara o njegovom odlasku.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će pretražiti njegovu zvaničnu rezidenciju i vozila koja su u vlasništvu konzulata. Nije navedeno kada će to biti sprovedeno.

Turski forenzičari su završili pretres saudijskog konzulata rano jutros, dvije nedjelje od nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Jedan visoki turski zvaničnik je danas rekao da je policija tokom pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu proše noći našla "određene dokaze" koji ukazuju da je Kašogi tu ubijen.

Turski zvaničnici ranije su izrazili sumnju da su saudijski agenti ubili Kašogija u konzulatu i riješili se njegovog tijela. Saudijska Arabija je nazvala te navode "neosnovanim", ali američki mediji nagovještavaju da bi Saudijci mogli da prizaju da je Kašogi ubijen u konzulatu, možda tokom ispitivanja koje je pošlo naopako.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније