Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 10. 2018. 16:50 >> 16:29

GRANICA S PAKISTANOM

Iran: Ekstremisti oteli 14 vojnika

Iranski mediji prenijeli su da su ekstremisti danas oteli 14 pripadnika pograničnih snaga blizu granice s Pakistanom.

U izvještaju se citira neimenovani izvor koji je rekao da su dva oteta zvaničnika pripadnici obavještajnog odjeljenje moćne Revolucionarne garde, dok su njih sedam pripadnici dobrovoljačke jedinice Garde. Ostali su obični iranski graničari.

Otmica se desila prije zore blizu graničnog prelaza Lukdan između jugoistočnog iranskog regiona Sistan i pakistanske provincije Balučistan.

U toj oblasti povremeno dolazi do sukoba iranskih snaga i balučistanskih separatista, kao i s krijumčarima droge.

U septembru su ekstremisti maskirana u vojnike otvorili vatru na vojnu paradu u naftom bogatom jugozapadnom delu Irana, ubivši 24 osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније