Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

16. 10. 2018. 20:42 >> 20:20

U FRANCUSKOJ

Rekonstruisana vlada, smijenjena četiri ministra

Francuska je danas dobila rekonstruisanu vladu poslije dvije nedjelje pregovora, a u okviru rekonstrukcije smijenjena su četiri ministra.

Francuski predsjednik Emanuel Makron je dosadašnjeg državnog sekretara zaduženog za odnose s parlamentom, Kristofa Kastanera, imenovao za novog ministra unutrašnjih poslova.

Kastaner (52) je na čelu Makronove centrističke Republike u pokretu, ali je poslije imenovanja za ministra rekao da podnosi ostavku na tu funkciju.

Na mjestu ministra Kastaner zamenjuje Žerara Kolomba, koji je podnio ostavku prije dvije nedjelje.

U okviru rekonstrukcije vlade, smijenjena su četiri ministra. Ključni članovi vlade su zadržali svoje funkcije.

Na predlog premijera, predsjednik republike je imenovao Franka Rijestera za ministra kulture i Didijea Gijoma za ministra poljoprivrede.

Na čelo Ministarstva za teritorije imenovana je Žaklin Guro.

Makron je rekonstruisao vladu da bi obnovio tim, ali njen "politički mandat ostaje isti", saopštila je Jelisejska palata.

"Ovaj vladin tim će raditi u kontinuitetu politike koju vlada vodi i prema kalendaru reformi u mjesecima koji dolaze", navodi se u saopštenju francuskog predsjedništva.

Sastav rekonstruisane vlade trebalo je da bude saopšten juče, ali je odložen zbog poplava koje su pogodile jug Francuske, gde je stradalo 13 osoba.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније