Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, N1, objavila B.B. ]

16. 10. 2018. 21:08 >> 20:45

U KONGU

Od ebole umrle 24 osobe

U Kongu su zvanično potvrđena 33 slučaja ebole, od kojih su 24 bila sa smrtnim ishodom, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te države, koje se od avgusta bori sa opasnom zarazom.

U Kongu su zvanično potvrđena 33 slučaja ebole, od kojih su 24 bila sa smrtnim ishodom, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te države.

Ti slučajevi zabilježeni su u toku prethodnih sedam dana, prenosi Rojters.

Epidemija je proglašena 1. avgusta na sjeveru Konga, gde je bilo zaraženo 90 osoba od kojih je 49 umrlo.

Zdrastveni radnici registrovali su više od 2.000 ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženima i u toku su ispitivanja da li su dobili virus.

Kongo je imao deset epidemija ebole od 1976. godine. U prethodnoj epidemiji na severoistoku Konga umrle su 33 osobe. Kraj epidemije proglašen je krajem jula, a nedjelju dana kasnije je izbila nova epidemija u drugom dijelu zemlje.

U velikoj epidemiji ebole 2013. godine u zapadnoj Africi umrlo je više od 11.300 ljudi, najviše u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

Ebola ili hemoragična groznica veoma je zarazno virusno oboljenje. Oboljeli dobijaju groznicu praćenu bolovima u mišićima, naglim rastom temperature, glavoboljom i slabošću organizma, a ponekad i krvarenjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније