Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencija, B.B. ]

15. 10. 2018. 10:01   >>  09:41

NA JUGU FRANCUSKE

U poplavama stradalo petoro ljudi

U velikim poplavama koje su zahvatile jug Francuske stradalo je pet osoba, a evakuisano je 1.600 ljudi, većinom kampera, javio je Sky News.

Kako je objavila meteo stranica "Severe Weather Europe", najgore je bilo u pokrajini Aude, gdje je vodostaj rijeke Orbiel drastično porastao.

Objavljene su i fotografije na kojima se vidi kako voda nadire gradskim ulicama i nosi automobile.

Iz jednog od ljetnjih kampova u oblasti Gar, evakuisano je 199 djece. Navodi se i da je sedamdesetogodišnji Njemac, vaspitač djece u jednom od ljetnjih kampova, nestao, javlja agencija AFP.

Najteže su pogođene oblasti Gar, Ardeš i Drom. Više od 400 vatrogasaca, policajaca i ronilaca, uz podršku četiri helikoptera, pomažu u evakuaciji i spašavanju.

Poplave je izazvala jaka kiša poslije neuobičajeno toplog vremena koje je zahvatilo južnu Francusku, kao i veći dio Evrope.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je izdato upozorenje na poplave u šest regiona u ovoj oblasti, dok je više od 17.000 domova ostalo bez struje na jugozapadu u severoistoku zemlje.

Portparol regionalne policije, Žerom Talaron, rekao je da je deset ljudi prebačeno u bolnicu zbog hipotermije i lakših povreda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније