Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2018. 20:57 >> 20:38

CRVENI NIVO UPOZORENJA

Uragan Lesli prijeti Portugalu i Španiji

Portugal je na većem dijelu teritorije danas proglasio crveni nivo upozorenja u očekivanju dolaska uragana Lesli, moguće najjačeg koji je tu zemlju pogodio od 1842. prije nego što nastavi ka susjednoj Španiji.

Portugalska civilna zaštita preporučila je stanovništvu da napusti priobalna područja i da bez potrebe ne napušta kuće, i precizirala da će noć između subote i nedjelje biti najkritičniji period. Udari vjetra bi mogli dostići i 120 kilometara na sat.

Očekuje se da snažni vjetrovi i kiša stignu u područje Lisabona oko 18.00 po lokalnom vremenu, navela je meteorološka služba.

Saopšteno je da će oluja, dok se bude kretala ka sjeverozapadu, gubiti snagu i preći u kategoriju tropske oluje. Tačnu putanju uragana nije moguće sa sigurnošću utvrditi zbog druge oluje koja se regionu približava sa sjevera.

Pomorske vlasti su savjetovale ribarima koji se nalaze na moru da se vrate u luke a aviokompanija TAP Portugal je otkazala sedam letova u i iz Lisabona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније