Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 08. 2013. 09:23 >> 09:23

ZBOG KONTROLE UN-A

Proizvodnja koke seli se u Peru

Površine pod kokom u Kolumbiji prošle godine smanjene su za 25 odsto, što je najveće godišnje smanjenje od 2001. godine, prenosi Mondo.

Prema riječima stručnjaka UN, susjedni Peru sada je preuzeo primat od Kolumbije, u kojoj su UN počele da nadgledaju proizvodnju droge. Sada se upravo u Peruu nalaze najveće plantaže koke na svijetu.

Zvanični podaci o površinama pod kokom u Peruu u 2012. godini Ujedinjene nacije će objaviti u septembru.

Prema juče objavljenim zvaničnim podacima UN, u Kolumbiji je prošle godine pod kokom bilo 48.000 hektara, dok je u Peruu je 2011. godine koka bila zasađena na 62.500 hektara.

Vlada Perua je nedavno saopštila da je u 2012. godini pronađena i uništena koka na 14.000 hektara.

To je, međutim, skoro deset puta manje nego u Kolumbiji, gdje je prošle godine, prskanjem iz aviona, uništena koka na površini od 131.000 hektara, prenosi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније