Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 08. 2013. 23:38 >> 23:39

PROTESTANTIMA

Morsijeva supruga: On će se vratiti

Supruga Mohameda Morsija poručila je danas hiljadama pristalica svrgnutog egipatskog predsjednika da istraju, uprkos prijetnji vlade da će raščistiti proteste.

"On će se vratiti, s Božjom voljom", rekla je Nagla Mahmud prilikom prvog pojavljivanja u javnosti od vojnog udara 3. jula, koji je uslijedio nakon masovnih protesta čiji su učesnici tražili da njen suprug ode s vlasti, javio je AP.

Morsija od tada drže vojne vlasti zajedno sa njegovim pomoćnicima, od kojih su neki u proteklim danima prebačeni u zatvor na jugu Kaira, a terete se za podsticanje nasilja u incidentima koji su doveli do smrtonosnog uličnog nasilja tokom Morsijeve jednogodišnje vladavine.

Mahmud se obratila okupljenima ispred džamije Rabah al-Adavija u predgrađu Kaira Nasr Siti, ističući da im donosi "dobre vijesti".

"Pobijedićemo", poručila je Morsijeva supruga.

Skupu u Kairu prisustvovala su i Morsijeva djeca koja su apelovala da se njihov otac oslobodi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније