Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

09. 10. 2018. 22:03 >> 21:41

NETANJAHU NA TVITERU

"Hvala ambasadorki što je bila protiv licemjerja UN"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zahvalio je porukom na Tviteru ambasadorki SAD pri UN, Niki Hejli koja je danas podnijela ostavku, što je "vodila beskompromisnu borbu protiv licemjerja Ujedinjenih nacija za istinu i pravdu za našu zemlju".

Izraelski mediji komentarišu da će Hejli najviše nedostajati Vladi Izraela i proizraelskom lobiju - Američko-izraelskom komitetu za javne poslove (AIPAC).

Hejli se ove godine 13 puta u UN založila za Izrael, a dvaput je AIPAC nazvala "prijateljima", dodavši da u UN obično prijatelja nema.

Izrael tako gubi svog najglasnijeg zagovornika u UN, američku ambasadorku koju je zbog njene odbrane jevrejske države Netanjahu nazvao "Uragan Hejli".

Neizvjesno je ko će je naslijediti, a Tramp je najavio da će njenog nasljednika odrediti za nekoliko nedjelja.

Neki spekulišu da bi to mogla biti čak i Trampova ćerka Ivanka, ali ne vjeruju da će bilo ko moći da tako brani Izrael, kao što je to činila Hejli.

Odlaskom Hejli, proizraelska zajednica u SAD, odnosno organizacije koje podržavaju aktuelnu vladu Izraela, gubi omiljenog zvaničnika Trampove vlade.

Otkako je Niki Hejli ambasadorka u UN, Tramp je odlučio da preseli Ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim, znatno je smanjio američku pomoć Palestincima i povukao SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom, a tom sporazumu se i Izrael oštro protivio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније