Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

08. 10. 2018. 21:30   >>  21:21

ZBOG PROTJERIVANJA RUSA

Kremlj uručio protestnu notu ambasadorki Holandije

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uručilo protestnu notu holandskoj ambasadorki u Moskvi Rene Džons-Bos zbog hapšenja i protjerivanja ruskih državljana iz Holandije, ocijenivši taj incident kao provokaciju.

Holandske vlasti su prošle nedjelje saopštile da su raskrinkale rusku hakersku grupu kada su u aprilu uhvatile četvoricu muškaraca sa, kako su navele, špijunskom opremom u hotelu pored sjedišta Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW), podsjeća Rojters.

Rusija smatra hapšenje i protjerivanje ruskih državljana provokacijom, što je posljedica njenog stava u OPCW i protivljenja da se rad te značajne međunarodne intitucije politizuje, stoji u saopštenju ruskog Ministarstva, prenosi Tass.

"Takvi koraci Haga nanose nepopravljivu štetu bilateralnim odnosima i cjelokupnu odgovornost zate potpune laži snosi holandska strana", saopštilo je rusko ministarstvo.

To je odgovor Rusije na protestnu notu koju su holandske vlasti 3. oktobra uručile ruskom ambasadoru u toj zemlji i ruskom izaslaniku u OPCW Aleksandru Šulginu, a zbog medijskih navoda o ruskoj navodnoj umiješanosti u sajber napade, navodi ruska agencija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније