Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ sputniknews, objavila B.B. ]

08. 10. 2018. 19:50 >> 19:53

ODLUKA AMERIČKIH VLASTI

Deripaski zamrznuta imovina u SAD

Američke vlasti zamrzle su imovinu biznismena Olega Deripaske, koju ima u toj zemlji, uključujući vile u njujorškom rejonu Ist Sajd i Vašingtonu, saopštio je "Njujork post", pozivajući se na izvore u američkom Ministarstvu finansija.

Ruski preduzetnik i njegove kompanije "En+Group", GAZ, "Bazni element" i "Rusal" koje on kontroliše, našli su se među onima protiv kojih su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije početkom aprila.

To znači blokadu aktiva i zabranu za svaki biznis sa ovim kompanijama za američke građane.

List navodi da je Deripaska 2008. godine kupio nekretnine u Njujorku za 42,5 miliona dolara.

Informacija o kući u Vašingtonu nije objavljena.

Uprkos zamrzavanju imovine, u njegovoj vili u 64. ulici u Ist Sajdu, živi bivša supruga Romana Abramoviča, Darja Žukova sa djecom.

"Njujork post" precizira da se Deripaska dogovorio o tome sa američkim vlastima i takođe se navodi da se Žukova druži sa Ivankom Tramp i njenim suprugom Džaredom Kušnerom.

Predstavnici Deripaske i Žukove odbili su da daju komentare o ovoj vijesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније