Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

05. 10. 2018. 08:37   >>  08:17

KAO SMIJEŠNE I NEOPRAVDANE

Kina odbacila optužbe Majka Pensa

Kina je danas ocijenila kao "neopravdane" i "smiješne" optužbe američkog potpredsjednika Majka Pensa da se Peking miješa u izbore u SAD.

"Pozivamo SAD da prekinu svoja nedjela, da prestanu bez osnova da optužuju i blate Kinu i da nanose štetu interesima Kine i američko-kineskim odnosima", navela je u saopštenju Hua Čunjing, porparolka kineskog Ministrstva spoljnih poslova.

U oštrom govoru pred konzervativnim skupom sinoć u Vašingtonu američki potpredsjednik Pens je optužio Peking za ekonomsku agresiju uz krađu tehnologije, vojnu agresiju - posebno u Južnom kineskom moru, za sve veće kršenije ljudskih prava i političko miješanje s namjerom da se skloni američki predsjednik Donald Tramp.

Ponavljajjući optužbe Donalda Trampa prethodne nedjelje sa Savjetu bezbjednosti UN, Pens je optužio Kinu da je krenula u akciju bez presedana da utiče na američko javno mnjenje, na kongresne izbore koji se održavaju u novembru, i na okruženje koje vodi do predsjedničkih izbora 2020. godine.

Hua Čunjing je uzvratila da je broj dva američke vlade uputio "neopravdane optužbe protiv unutrašnje i spoljne politike Kine", u kojim je kleveće tvrdeći da se miješa u američke unutrašnje poslove i njene izbore".

"Ne radi se ni o čemu drugom nego da se govori na osnovu glasina, miješanja istinitog i lažnog... i kineska strana se tome čvrsto protivi. Potpuno je smiješno od strane SAD da nazivaju normalnu trgovinsku razmjenu i svoju saradnju s Kinom miješanjem od strane Kine", rekla je portparolka.

Ona je dodala da Kina uvijek poštuje princip nemiješanja u unutrašnje stvari drugih i da nema interesa da se miješa u unutrašnje stvari i izbore SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније