Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

05. 10. 2018. 08:26   >>  08:05

BIĆE IH JOŠ

Japan pogodio jak zemljotres

Jak zemljotres magnitude 5,2 po Rihteru, ponovo je pogodio japansko ostrvo Hokaido, saopštila je danas Japanska meteorološka agencija.

Zemljotres se dogodio oko devet časova ujutru, po lokalnom vremenu, sa epicentrom na jugu Hokaida i dubini od oko 30 metara, prenosi agencija Kjodo.

U gradovima Atsuma i Mukava, koji se nalaze u toj oblasti, nema povrijeđenih, dok je u gradu Saporo povrijeđena tridesetogodišnja žena kada je polica pala na nju.

Za sada nema opasnosti od cunmija, a kompanija za snabdijevanje električnom energijom saopštila je da nijesu uočene abnormalnosti u nuklearnim postrojenjima.

Kako se navodi, današnji zemljotres je najjači od zemljotresa koji je pogodio to ostrvo prije mesec dana, u kome je stradala 41 osoba, a 10.000 zgrada je oštećeno. Zbog tog zemljotresa hiljade stanovnika se i dalje nalazi u prihvatnim centrima.

Japanska meteorološka agencija upozorila je građane da budu spremni u narednih nedjelju dana na mogućnost novih zemljotresa jačine četiri stepena i više, kao i da se pripreme na obilne kiše i klizišta zbog tajfuna koji bi trebalo da pogodi to ostrvo u nedjelju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније