Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

04. 10. 2018. 08:20   >>  08:00

OSUMNJIČENI UHAPŠEN

Otkriveno ko je poslao "opasna" pisma u Pentagon

Muškarac iz Jute, indentifikovan kao Vilijam Klajd Alen Treći, uhapšen je zbog sumnje da je povezan sa slanjem pisama zvaničnicima Pentagona i predsjedniku SAD.

Za ta pisma se strahovalo da sadrže otrov ricin.

Neimenovani izvor Rojtersa napominje da optužbe protiv osumnjičenog, koji je uhapšen u gradu Logan u Juti, vjerovatno neće biti podignute do petka.

U saopštenju jedinice FBI iz Solt Lejk Sitija navodi se da ta agencija istražuje "potencijalno opasne hemikalije" u Loganu, koji se nalazi na oko 106 kilometara od Solt Lejk Sitija. U saopštenju se ljudi pozivaju da izbjegavaju tu oblast.

"U ovom trenutku ne postoji veća prijetnja za bezbjednost javnosti", navodi se u saopštenju.

Pethodno je portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla da sumnjiva supstanca u kovertama, koje su poslate Pentagonovom objektu za sortiranje pošte, nije bila sam otrov ricin, već seme biljke iz koje se on dobija.

Rojters je prenio, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, da su američki istražitelji skoro isključili terorizam kao motiv za slanje koverti. Pentagon je primio poštu za koju se sumnjalo da sadrži otrov ricin, kao i pismo upućeno američkom ministru odbrane.

Neimenovani zvaničnik rekao je tada za Glas Amerike da je Pentagon primio dvije koverte, od kojih je jedna bila poslata Matisu, a druga glavnokomandujućem pomorskih operacija, admiralu Džonu Ričardsonu.

Ricin može da izazove smrt od 36 do 72 sata od unošenja samo male količine i za njega ne postoji protivotrov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније