Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

04. 10. 2018. 08:11 >> 07:49

AMERIČKA VLADA

Isprobali bežični sistem upozoravanja

Američka vlada prvi put je isprobala predsjednički bežični sistem za uzbunjivanje.

Vlasnici mobilnih telefona su, naime, porukom informisani da je riječ o testu nacionalnog sistema za uzbunjivanje i da nije potrebno preduzeti nikakvu akciju.

Iz Federalne agencije za vanredne situacije (FEMA) prethodno je saopšteno da je poruka slična redovnim mjesečnim testovima na radiju i televiziji, s tim što će se prvi put koristiti riječ nacionalni.

Cilj sistema je da se upozori na prijetnje kao što su raketni napadi, terorizam i prirodne katastrofe.

Mnogi Amerikanci su na društvenim medijima izrazili nezadovoljstvo zbog testa, zato što ne postoji opcija da se odbije primanje poruka, prenosi Glas Amerike.

Pojedini su test nazvali „Trampovom uzbunom“, ali, kako je saopšteno, američki predsjednik nije lično uključen u probu, kojom rukovodi Agencija za vanredne situacije. FEMA će takođe kontrolisati sistem ukoliko Tramp naloži slanje stvarnog poziva na uzbunu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније