Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2013. 10:49 >> 10:46
3

PRIBLIŽAVA SE ASTEROID

Za sjutrašnje smetnje na TV-u krivac će biti asteroid?

Približava nam se asteroid veličine 45 metara, koji će pokraj Zemlje proći sjutra nešto prije 19,30 sati.

NASA tvrdi kako nema razloga za paniku iako će ovaj ogromni komad stijene, nazvan 2012 DA14, proći pored naše planete najbliže od svih dosad zabilježenih asteroida - na svega 24.000 kilometara od Zemlje.

U slučaju da udari u Zemlju, uništio bi grad veličine Londona. Njegova razorna snaga jednaka je snazi 1000 atomskih bombi koje su pale na Hirošimu.

Naučnici iz NASA-e su poručili kako, uprkos bliskom prolazu, neće biti nikakvog dodira sa Zemljom. Jedino je moguće kratko ometanje TV signala budući da asteroid prolazi kroz prsten u kojem se nalaze komunikacioni sateliti.

2012 DA14 je otkriven tek prošle godine i jedan je od 500.000 poznatih objekata koji kruže oko Zemlje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније