Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

03. 10. 2018. 08:43   >>  08:34

NAKON ZEMLJOTRESA I CUNAMIJA

U Indoneziji proradio i vulkan

Pet dana poslije katastrofalnog zemljotresa i cunamija na indonežanskom ostrvu Sulavezi u kojem je prema posljednjim podacima stradalo 1.400 ljudi, proradio je i vulkan Soputan.

Rano jutros dogodila se erupcija vulkana koji se nalazi na sjeveru ostrva, na oko 600 kilometara sjeveroistočno od Palua, ali nema izvještaja o eventaulnim žrtvama ili šteti.

Broj žrtava razornog zemljotresa i cunamija na ostrvu Sulavesi porastao je na 1.400, saopštile su jutros indonežanske vlasti.

UN su apelovale da je potrebno obezbijediti humanitarnu pomoć za oko 200.000 ugroženih, među kojima je veliki broj djece.

Oko 66.000 domova je uništeno u zemljotresu magnitude 7,5 u gradu Paluu i okolini.

Prethodni bilans mrtvih bio je 1.374. Vlasti strahuju da bi broj stradalih mogao da bude veći.

Najmanje sedam kargo aviona sletjelo je jutros na aerodrom u Paluu noseći više tona humanitarne pomoći. Na avionima se nalazi zvaničan natpis na kojem piše "Pomoć predsjednika Republike Indonezije".

Novi potresi zabilježeni su na 1.600 kilometara južno od oblasti pogođene poslije snažnog zemljotresa i cunamija na centralnom ostrvu Sulavezi u petak.

Američki geološki institut je objavio da je prvi zemljotres bio jačine 5,9 stepeni, a da je drugi, jačine šest stepeni, uslijedio 15 minuta kasnije. Na ostrvu Sulavezi, koje se nalazi u blizini Istočnog Timora, živi oko 750.000 ljudi, prenio je AP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније