Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

01. 10. 2018. 10:25   >>  10:05

PROTESTI U KATALONIJI

Separatisti blokirali puteve i brzu prugu

Katalonski separatisti danas su blokirali prugu brze željeznice i glavne puteve u španskoj oblasti Kataloniji, na prvu godišnjicu referenduma o samoopredjeljenju.

"Blokirana je pruga brze željeznice u Gironi, 100 kilometara sjeveroistočno od Barselone", saopštila je željeznička kompanija "Renfe".

Regionalna policija pokušava da spriječi demonstrante da priđu stanici.

Blokiran je autoput A7, koji povezuje Barselonu i Valensiju i vodi ka granici sa Francuskom, kao i A2, između glavnog grada Katalonije i Madrida.

Protesti separatista održavaju se na prvu godišnjicu nedozvoljenog referenduma u Kataloniji, a na proteste putem mobilnih aplikacija za slanje poruka pozvali su "komiteti za odbranu Republike", lokalne grupe aktivista koje su formirane poslije referenduma u Kataloniji 1. oktobra prošle godine.

Katalonske regionalne vlasti su 1. oktobra 2017. održale referendum o nezavisnosti, a zatim je katalonski parlament proglasio nezavisnost tog područja.

Prije dva dana, u sukobima katalonskih separatista i policije u Barseloni povrijeđeno je desetak osoba, a šest je uhapšeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније