Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 09. 2018. 21:29 >> 21:14

KRITIKOVAO SAD I UN

Lavrov odbacio optužbe o miješanju Rusije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kritikovao je danas u Ujedinjenim nacijama američku politiku prema Iranu, Siriji i Venecueli i odbacio optužbe da se Moskva miješa u pitanja drugih zemalja.

U govoru u Generalnoj skupštini UN Lavrov je optužio neimenovane snage za pokušaje "podrivanja demokratski izabranih vlada", što je bila očigledna aluzija na podršku SAD i EU ruskim susjedima i sirijskoj opoziciji, navodi Asošiejted pres.

On je čvrsto branio multilateralne organizacije kao što su UN, kritikovao jednostrane poteze SAD i drugih zemalja, a optužbe o ruskim aktivnostima u inostranstvu kritikovao je kao "neosnovane".

Rusija konstantno odbacuje optužbe za miješanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine, za napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji, i za druge aktivnosti u inostranstvu.

Lavrov je danas rekao i da će Moskva učiniti "sve što je moguće" da medjunarodni nuklearni sporazum velikih sila s Iranom bude očuvan, uprkos povlačenju SAD iz njega u maju.

Kritikovao je tu odluku američkog predsjednika Donalda Trampa, nazvavši je dijelom opasne tendencije jednostranih mjera koje mogu da ugroze svjetski poredak stvoren poslije Drugog svjetskog rata.

Ocjenio je da izlazak SAD iz sporazuma s Iranom predstavlja kršenje rezolucija UN i prijetnju stabilnosti na Bliskom istoku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније