Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 09. 2018. 17:22 >> 18:18
3

TRAMP "SKROMAN"

Uradio sam više od bilo kojeg predsjednika SAD

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je, za manje od dvije godine, uradio više od bilo kojeg prethodnika na najmoćnijoj poziciji u svijetu.

"Za manje od dvije godine moja administracija je postigla više od gotovo bilo koje administracije u istoriji naše zemlje", rekao je Tramp u govoru u Generalnoj skupštini UN.

SAD su tako "postale jače, bogatije i bezbjednije", rekao je američki predsjednik, na šta su se okupljeni zvaničnici nasmijali.

Američki predsjednik im je uz osmjeh odgovorio: "Nisam očekivao tu reakciju, ali to je OK", prenosi BBC.

Tramp: Sastaću se s Irancima kad "promjene pjesmu"

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da se neće sastati sa iranskim rukovodstvom dok Teheran "ne promijeni pesmu".

Iran je "postupao vrlo loše", rekao je novinarima Tramp po dolasku u sjedište UN, pred govor na zasijedanju Generalne skupštine te organizacije.

Tramp je rekao da se raduje "odličnom odnosu" sa Iranom, ali "Iran mora da promijeni pjesmu".

On je pozvao u današnjem govoru u Generalnoj skupštini UN-a  međunarodnu zajednicu da izoluje iranski režim ocjenjujući da je tamo na vlasti "korumpirana diktatura".

"Ne možemo dozvoliti da glavni sponzor terorizma u svijetu poseduje oružje najopasnije na planeti i da prijeti Americi ili Izraelu", rekao je Tramp za govornicom tokom Generalne debate danas popodne započetog 73. zasijedanja Generalne skupštine UN.

"Tražimo od svih država da izoluju iranski režim dok se nastavlja agresija tog režima i da podržimo iranski naord", rekao je Tramp.

Govoreći o Sriji, američki predsjednik je obećao odgovor sirijskoj vladi u slučaju nove upotrebe hemijskog oružja.

Tramp je rekao da se Venecuela suočava s "humanitarnom tragdijom", navodeći iseljavanje stanovnika zbog opšte nemaštine.

Američki predsjednik je hvalio svoju incijativu za mir sa Sjevernom Korejom, ali je upozorio da će međunarodne sankcije protiv nje ostati na snazi dok se ne sprovede poputna denuklearizacija.

 "SAD više ne dozvoljavaju da ih iskorišćavaju"

 

Tramp se pred Generalnom skuštinom UN založio za "pravednu" trgovinsku razmjenu, pravdajući nedavne odluke svoje administracije.

Na meti kritika Trampa bila je Kina. Američki predsjednik je rekao da SAD više neće tolerisati nefer trgovinske aranžmane koji omogućavaju damping cijena u Americi, usmjeravanje američke industrije i manipulaciju valutama.

"SAD više neće dozvoliti da ih iskorišćavaju", rekao je Tramp, dodajući da su ta vremena prošla. Američka administracija u ponedjeljak je uvela nove carine od 10 odsto na uvoz iz Kine, vrijedan 200 milijardi dolara.

Kina je uzvratila carinskim nametima na američke proizvode u vrijednosti od 60 milijardi dolara.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније