Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 09. 2018. 23:40   >>  23:23

U NJUJORKU

Šefovi država o klimatskim promjenama

Svjetska "Nedjelja klime" je danas počela sastankom u Njujorku, na kojem su šefovi država i vlada pozvani na hitnu akciju u cilju smanjenja globalnog zagrijavanja.

Dok još tapkaju u mjestu pregovori pred naredni samit o klimi COP 24, predviđen za decembar u Poljskoj, na skupu povodom godišnjeg zasijedanja Generalne skupštine UN, Patricija Espinoza zadužena u UN za pregovore o klimi, pozvala je države da rade na ograničavanju globalnog zagrijavanja na manje od dva stepena Celzijusa - kako je predviđeno međunarodnim sporazumom o klimi postignutim u Parizu krajem 2015.

"Države ne ispunjavaju obećanja iz Pariza", rekla je ona, ne pominjući administraciju američkog predsjednika Donalda Trampa koja se u junu 2017. povukla iz tog sporazuma o klimatskim promjenama.

Espinoza je rekla da do sada nije urađeno dovoljno, te će temperatura planete do 2100. porasti za oko tri stepena Celzijusa, jedan stepen iznad granice koja, po računicama stručnjaka, ukazuje da predstoje nepovoljne, drastične promjene klime.

Nedavni pregovori u Bangkoku nijesu doveli do dovoljnog napretka kako bi se primijenio Pariski sporazum. "Treba da radimo više nego ikada od sada do narednog samita o klimi, kako bi se završio posao", rekla je Espinoza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније