Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

24. 09. 2018. 12:23   >>  12:04 3

ANTIRAKETNI SISTEM

Rusija će Siriji isporučiti S-300

Rusija će u roku od dvije nedjelje isporučiti moderne antiraketne sisteme S-300 sirijskoj vojsci koja je greškom srušila jedan ruski avion poslije napada izraelske avijacije, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Sirijske oružane snage će za dvije nedjelje biti opremljene modernim sistemima S-300. Oni su u stanju da presretaju letjelice na daljini od preko 250 kilometara i mogu istovremeno da pogode više ciljeva u vazduhu", rekao je on i dodao da do sada ti moderni sistemi nijesu bili isporučeni Siriji zbog rezervi Izraela.

Šojgu je rekao da sistemi koji će biti poslati Siriji znatno pojačati njene odbrambene kapacitete i predstavljati odgovarajući odgovor na izraelsku ulogu u rušenju ruskog aviona prošle nedjelje, prenosi Sputnjik.

Novi sistemi za protivvazdušnu odbranu biće postavljeni da se poveća bezbjednost ruskih vojnika stacioniranih u Siriji, a takođe će osigurati identifikaciju ruskih aviona od strane sirijske vazdušne odbrane, rekao je Šojgu.

On je rekao i da će Rusija ometati komunikacije svakog aviona koji gađa Siriju iz Sredozemlja.

Ruski avion Iljušin Il-20 oborila je greškom prošlog ponedjeljka sirijska protivavionska odbrana u pokušaju da se suprotstavi napadu četiri izraelska aviona F-16 na postrojenje s oružjem kraj lučkog grada Latakije.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je zvanično optužilo Izrael za obaranje ruskog vojnog aviona nad Sirijom, navodeći da je izraelska vojska odgovorna za "kriminalnu nemarnost". Rusija je zaključila da ju je Izrael namjerno obmanuo o planiranom udaru kraj Latakije, čime je spriječeno da ruski avion na vrijeme odleti na bezbjedno.

Rusija se takođe usprotivila tvrdnjama Izraela da je avion oboren kada su se izraelski avioni vratili na izraelsku teritoriju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније