Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

19. 09. 2018. 18:13   >>  17:56

ŠEF DIPLOMATIJE

"Mađarska neće biti zemlja migranata"

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto optužio je danas Ujedinjene nacije (UN) da šire laži o migrantskoj politici njegove zemlje i rekao da Mađarska "nikada neće biti zemlja migranata".

U obraćanju Savjetu UN za ljudska prava Sijarto je optužio "neke funkcionere UN" da "šire skandalozne i neprihvatilje laži o Mađarskoj".

"Očigledno je da su funkcioneri UN koji šire laži o Mađarskoj isti oni koji su dokazali svoju pristrasnost u migrantskom pitanju. Ali ja vam kažem da Mađarska nikada neće biti zemlja migranata. Nećemo dozvoliti nijednom ilegalnom migrantu da uđe na našu teritoriju", naveo je on.

Mađarska je 11. septembra već odbacila kritike Visokog komesarijata UN za ljudska prava na račun svoje migrantske politike. Komesarijat je tada govorio o "šokantnim izvještajima" da se izbjeglicama pritvorenim u tranzitnim zonama uskraćuje hrana.

"Konstruktivni dijalog s vladama prije donošenja ishitrenih zaključaka bi svakako doprinio zajedničkom cilju promocije i zaštite ljudskih prava", rekla je tada mađarska predstavnica u UN Zuzana Horvat.

Ona je tada rekla da "niko nije pritvoren u tranzitnim zonama" i da se izbjeglicama daje hrana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније