Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

19. 09. 2018. 22:28   >>  22:07

U POSLJEDNJA TRI MJESECA

UN: Povećan broj civilnih žrtava u Ukrajini

Ujedinjene nacije (UN) danas su saopštile da je broj civilnih žrtava sukoba u istočnoj Ukrajini porastao u poslednja tri meseca.

U borbama između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika je od 2014. godine život izgubilo više od 10 hiljada ljudi. Neprijateljstva su smanjena otkako je 2015. potpisano primirje, ali i dalje dolazi do sporadičnih sukoba i nema napretka u postizanju političkog rješenja.

Kancelarija visokog komesara UN-a za ljudska prava je u danas objavljenom izveštaju navela da je od sredine maja, do sredine avgusta, ubijeno 12 a ranjena 93 civila, što je za 30 odsto više nego u prethodnom tromjesječju.

Navedeno je da za pojačavanje neprijateljstava odgovornost snose i Kijev i Moskva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније