Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

13. 09. 2018. 18:47 >> 18:29

ODLUKA EU

Produžili sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Evropska unija produžila je za šest mjeseci sankcije protiv visokih ruskih vojnih zvaničnika, poslanika i oficira i nekih kompanija, zbog miješanja u Ukrajini.

Iz sjedišta Evropske unije, saopšteno je da je zamrzavanje imovine i zabrana putovanja za 155 pojedinaca i 44 kompanije ili organizacije produženo do 15. marta 2019. godine.

Kako se navodi nema razloga za ukidanje sankcija.

Oni koji su pogođeni sankcijama optuženi su za "djelovanje kojim se podriva ili ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine".

EU je uvela sankcije Rusiji kada je pripojila Krimsko poluostrvo 2014. godine, i odbija da prizna vlast Moskve na Krimu. Na meti sankcija su i neki zvaničnici iz Krima.

EU ima odvojene sankcije protiv ruske privrede. Te sankcije ostaju na snazi najmanje do 31. januara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније