Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

13. 09. 2018. 10:38 >> 10:36
5

ISTOK 2018

Putin obišao vojne vježbe u istočnom Sibiru

Ruski predsjednik Vladimir Putin obišao je velike vojne vežbe u istočnom Sibiru u kojima je najavljeno učešće oko 300 hiljada vojnika.

U izjavama kod poligona u oblasti Čita danas Putin je pohvalio vojnike zbog visokog nivoa spremnosti i naglasio da vojne vježbe nisu usmjerene ni protiv jedne zemlje, prenosi AP.

Rusija je mirna zemlja koja nema "nikakve planove za agresiju", rekao je Putin.

Kako prenosi Sputnjik, Putin je dodao da ruska vojska mora da bude spremna da štiti svoj nacionalni suverenitet i bezbjednost kao i da podržava svoje saveznike.

"Naša dužnost prema našoj zemlji i domovini je da budemo spremni da zaštitimo suverenitet, bezbjednost kao i da podržimo svoje saveznike ukoliko bude potrebno", rekao je Putin kod poligona Cugol, prenosi Sputnjik.

Manevri zvani Istok-2018 održavaju se u dijelovima Sibira i Dalekog Istoka, i u Arktičkom i Tihom okeanu od 11. do 17. septembra. Pored vojnika u njima učestvuje oko hiljadu ruskih aviona i 36 hiljada tenkova i drugih borbenih vozila.

U vježbama učestvuju i kineske i mongolske trupe.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније