Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 09. 2018. 08:21 >> 08:02
1

POSLAO MU PISMO

Kim hoće novi samit sa Trampom

Predsjednik SAD Donald Tramp dobio je "vrlo toplo" i "vrlo pozitivno" pismo Kim Džong Una u kome sjevernokorejski vođa navodi da želi da organizuje "novi susret" s američkim predsjednikom, saopštila je Bijela kuća.

 

 

 

"Mi smo otvoreni za to i već smo počeli da se koordiniramo" prema tom samitu, koji bi bio drugi poslije istorijskog susreta 12. juna u Singapuru, rekla je portparolka američkog predsjednika Sara Sanders.

Ona je rekla da je ostvaren "napredak" i ocijenila da je jučerašnja vojna parada u Pjongjangu bez interkontinentalnih raketa bila znak dobre vjere u procesu denuklearizacije Sjeverne Koreje.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Bolton je rekao da bi susret mogao da bude do kraja godine.

"Predsjednik Tramp je otvorio vrata Kim Džong Unu i njegovom režimu. Mi ga još čekamo", rekao je Džon Bolton, nagovještavajući da se i dalje čeka konkretan napredak u koracima ka denuklearizaciji.

On je rekao da Tramp ne može umjesto Sjevernokorejanaca da prođe kroz vrata koja je otvorio, da oni treba da preduzmu mjere da denuklearizuju svoju zemlju i da je to "Ono što mi čekamo".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније