Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 09. 2018. 22:45 >> 22:26

RUSIJA OPTUŽILA SAD

U Siriji koristili fosforne bombe

Rusija je danas optužila SAD da su u vazdušnim napadima na vojne ciljeve naistoku Sirije koristile fosforne bombe, usred zona sa civilima što je zabranjeno prema međunarodnom humanitarnom pravu.

"Dva američka aviona F-15 bombardovala su u subotu, 8. septembra mjesto Hadžin na području Deir Ezora koristeći zapaljivu fosfornu municiju", navodi se u saopštenju generala ruske vojske Vladimira Savčenka.

Prema njegovim riječima, ti napadi su izazvali velike požare.

Savčenko je dodao da su još u toku procjene da li je bilo žrtava u tom napadu, navodeći da je upotreba fosforne municije zabranjena prema međunarodnom pravu.

Džihadisti Islamske države još kontrolišu male djelove teritorije pustinjske provincije Deir Ezora između reke Eufrata i granice sa Irakom.

Međunarodna koalicija predvođena SAD pomaže arapasko-kurdskoj koaliciji koja mjesecima vodi ofanzivu na tom području protiv džihadista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније