Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Vecernji list, Objavila: P.B. ]

07. 09. 2018. 14:58   >>  14:46 3

BIJELA KUĆA TVRDI

"Sirijska vojska priprema hemijsko oružje"

Postoji "mnogo dokaza" da snage sirijske vlade u Idlibu na sjeverozapadu zemlje pripremaju hemijsko oružje, rekao je novi savjetnik Stejt Dipartmenta za Siriju upozorivši na rizike ofanzive na posljednju veliku pobunjeničku enklavu u Siriji.

"Siguran sam da imamo vrlo, vrlo jaku osnovu za ta upozorenja", rekao je Džim Džefri kojeg je 17. avgusta državni sekretar Majk Pompeo imenovao za posebnog savjetnika za Siriju koji prati razgovore o političkoj tranziciji u toj zemlji.

"Bilo kakva ofanziva za nas je nesmotrena eskalacija za osudu", rekao je Džefri novinarima u svom prvom razgovoru o stanju u Siriji. "Postoji mnogo dokaza da se priprema hemijsko oružje".

Bijela kuća je upozorila da će SAD i saveznici odgovoriti "brzo i snažno" ako snage sirijske vlade upotrijebe hemijsko oružje u ofanzivi koja se očekuje u Idlibu.

Džefri je rekao da bi napad ruskih i sirijskih snaga i upotreba hemijskog oružja izazvala ogroman priliv izbjeglica u jugoističnu Tursku ili područja u Siriji pod turskim nadzorom.

On je stanje u Idlibu opisao "vrlo opasnim" i rekao da Turska nastoji da izbjegne opštu ofanzivu snaga sirijske vlade.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније