Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

06. 09. 2018. 18:17 >> 18:10
2

KREMLJ SAOPŠTIO

"Nema razloga za istragu"

Kremlj je danas saopštio da Rusija nema razloga da vodi istragu protiv dva čovjeka koja je Velika Britanija optužila za pokušaj ubistva bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja nervnim agensom i odbacio tvrdnje da je za taj napad u krajnjoj instanci odgovoran ruski predsjednik Vladimir Putin.

Britansko tužilaštvo juče je saopštilo da je podiglo optužnice protiv dvojice državljana Rusije, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, zbog trovanja nervnim agensom novičokom Skripalja i njegove ćerke Julije 4. marta u engleskom gradiću Solsberiju.

Premijerka Tereza Mej rekla je juče u obraćanju poslanicima da je britanska obavještajna služba zaključila da Petrov i Boširov rade za rusku vojnu obavještajnu agenciju GRU, a tužioci su naveli da ne očekuju da će Moskva njih izručiti Londonu i da su njihova imena vjerovatno lažna.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da su optužbe Tereze Mej "neprihvatljive" i da "niko u ruskom rukovodstvu" nema ništa s trovanjem Skripalja, prenosi Asošiejted pres.

On je naveo da Rusija "nema nijedan razlog" da istražuje dva pojedinca koja je London juče optužio jer Velika Britanija nije tražila od Moskve pravnu pomoć u tom slučaju.

Kremlj je odbacio i danas iznijete tvrdnje britanskog državnog sekretara za bezbjednost Bena Volasa da je Putin u krajnjoj instanci odgovoran za napad novičokom na Skripalja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније