Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: P.B. ]

06. 09. 2018. 11:13 >> 10:58
2

LONDON OPTUŽUJE

"Putin odgovoran za trovanje bivšeg ruskog špijuna"

Britanski državni sekretar za bezbjednost Ben Volas optužio je danas ruskog predsjednika Vladimira Putina da je u krajnjoj instanci on odgovoran za napad nervnim agensom novičokom na bivšeg ruskog špijuna i njegovu ćerku u martu na teritoriji Engleske.

"U krajnjoj instanci on je odgovoran, to je šef države", rekao je Volas za BBC-jev Radio četiri.

London je juče optužio rusku vojnu obavještajnu službu GRU da je sprovela operaciju tog trovanja.

Britansko tužilaštvo podiglo je juče optužnice protiv dvojice državljana Rusije, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, zbog trovanja nervnim agensom bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Solsberiju.

Premijerka Tereza Mej rekla je u obraćanju poslanicima da je britanska obavještajna služba zaključila da Petrov i Boširov rade za rusku vojnu obavještajnu agenciju GRU.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je potom da imena tih ljudi Rusiji ne znače ništa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније