Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

04. 09. 2018. 12:36 >> 12:18

IZAZVANI VELIKI PROBLEMI

Prekinut štrajk pomoraca u Grčkoj

Grčko udruženje pomoraca (PNO) je danas odlučilo da odmah prekine štrajk koji je počeo u ponedjeljak, blokirajući stotine hiljada putnika i hiljade tona robe u lukama, objavili su atinski mediji.

U saopštenju je navedeno da je PNO kao "djelimično zadovoljavajući" prihvatilo predlog poslodavaca - Udruženje preduzeća za pomorski prevoz putnika (SEEN) za povećanje plata od dva odsto retroaktivno od 1. januara ove godine.

Udruženje pomoraca je taj predlog ranije ocjenjivalo kao nedovoljan, zahtjevajući povišice od bar pet procenata poslije višegodišnjeg smanjivanja plata, a povećavanja poreza i radnih obaveza.

Štrajk je već izazvao ozbiljne probleme jer se u prvih deset dana septembra brodovima dnevno prevozi po 150.000 putnika, 25.000 tona robe i na desetine hiljada automobila, te prevoznici računaju da će biti potrebno bar nekoliko dana da se normalizuje pomorski prevoz i snabdijevanje robom.

Pošto su u ponedjeljak, prvog dana štrajka, brodovi ostali u lukama širom Grčke, udruženje pomorskih prevoznika (SEEN) računa da je danas broj turista, ostrvljana i drugih putnika koji žele da se prevezu, porastao na više od 300.000, dok čeka i više od 5.000 natovarenih kamiona i 75.000 automobila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније