Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

01. 09. 2018. 16:30 >> 16:24

TROJE RANJENIH

Egipat: Napadnuto hrišćansko selo

Grupa muslimana napala je nekoliko hrišćanskih domova u selu u Gornjem Egiptu a u napadu su ranjene tri osobe, saopštili su zvaničnici koptske biskupije.

Napadači su se protivili prisustvu crkve u toj oblasti, saopštila je Koptska episkopija u Minji.

Kako se navodi u jučerašnjem saopštenju glasine o planovima za napad na Kopte u tom selu su se danima širili prije incidenta i prijavljeni su vlastima ali su bezbjednosne snage stigle tek poslije napada.

Povrijeđeni, dvoje Kopta i jedan vatrogasac, zbrinuti su u bolnici. Sličan napad iz istog razloga dogodio se u susjednom selu prije nekoliko nedjelja, navodi se u saopštenju i okrivljuju vlasti da nijesu dovoljno učinile da spriječe jučerašnji napad.

Hrišćani čine 10 odsto od većinski muslimanskog stanovništva Egipta i vjersko nasilje povremeno izbija uglavnom u seoskim zajednicima na jugu.

Provincija Minja ima najveći broj koptskog stanovništva u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније