Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

31. 08. 2018. 11:35 >> 16:33

JUNKER PORUČIO

EU će preći na ljetnje računanje vremena

Rezultati internetske ankete Evropske komisije u kojoj su Evropljani glasali žele li da ukinu pomjeranje satova na proljeće i jesen, pokazala je da je 80 procenata anketiranih za ukidanje pomjeranja kazaljki.

U anketi je učestvovalo rekordnih 4,6 miliona ljudi.

Većina od 80 procenata Evropljana koji su glasali za pomicanje sata glasali su i za to da sat ostane na ljetnjem računanju vremena, odnosno dva sata unaprijed u odnosu na vrijeme po Greenwichu.

Portparol Evropske komisije rekao je kako će njegovi kolege uzeti vremena za analizu rezultata i kasnije se obratiti javnosti, što je na svoj način već danas napravio Žan Klod Junker, predsjednik Evropske komisije.

Junker se za njemački ZDF osvrnuo na rezultate ankete. U intervjuu je poručio kako je uvjeren da će Evropska unija preći na ljetnje računanje vremena.

"Tako će biti", uvjereno je poručio Juncker, i rekao kako će to predložiti Komisiji, a nakon toga na redu su države članice Evropske unije i Evropski parlament.

Junker je poručio i kako nema smisla pitati ljude što žele i što misle o nekom pitanju, a potom ignorisati njihovo gledište.

"Ljudi to žele, mi ćemo to napraviti", zaključio je Junker.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније