Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

29. 08. 2018. 23:14 >> 23:02

NASTAVLJA DA POMAŽE

Bil Gejts daje 460 miliona dolara školama

Fondacija osnivača kompanije "Microsoft" Bila Gejtsa izdvojiće 460 miliona dolara za programe koji će u narednih pet godina siromašnim i marginalizovanim učenicima širom SAD pomoći da upišu koledže.

Fondacija "Bil i Melinda Gejts" objavila je da će u prvoj fazi gotovo stotinu miliona dolara biti uloženo u 19 programa za srednje škole u siromašnim zajednicama u 13 saveznih država.

Grantovi će pokriti svaki segment procesa upisa na koledž, od usavršavanja akademskih znanja poput matematike ili engleskog, do izvjesnih vještina, kao što je sam postupak prijave za koledž.

Jedna od škola koja će dobiti grant je i visoka tehnološka škola u San Dijegu, koja će novac iskoristiti kako bi pomogla učenicima da lakše prođu kroz proces prijave za koledž, koji može biti prilično iscrpljujući.

Učenici će se tako pripremiti za situacije koje ih čekaju - od traženja finansijske pomoći za studiranje, podizanja kredita, pa do samog upisa na koledž.

Osnivač kompanije "Microsoft" je i ranije ulagao u obrazovanje u Sjedinjenim američkim državama.

Od 1998. godine u okviru programa GMS, Gejtsova fondacija je izdvojila 1,6 milijardi dolara za studentske stipendije, od kojih je polovina otišla siromašnijim studentima čiji roditelji nisu išli na koledž.

Gejts je, između ostalog, omogućio i da školske biblioteke u siromašnim zajednicama širom SAD dobiju računare i pristup internetu.

Taj program je osigurao da oko 10 000 biblioteka širom zemlje dobije pristup novim tehnologijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније