Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 08. 2013. 09:11 >> 09:11

KORUPCIONAŠKA AFERA

Španija: Većina građana smatra da Rahoj laže

Većina Španaca smatra da je premijer Marijano Rahoj slagao kada je rekao da nije uzimao novac u okviru korupcionaškog skandala, pokazuju juče objavljeni rezultati ankete.

Rahoj je prije dva dana odgovarao na pitanja u parlamentu pošto su španski mediji objavili dokumenata koja su pokazala da su on i drugi članovi njegove konzervativne Narodne partije dobijali novac iz tajnih fondova, kako tvrdi bivši blagajnik stranke Luis Barsenas, koji se nalazi u središtu skandala.

Premijer je, međutim, negirao da je ikada primio novac, ističući da je pogriješio što je verovao Barsenasu, ali i to da neće podnijeti ostavku.

Prema anketi koju je objavio list "Mundo", preko 72 odsto Španaca smatra da Rahoj "ne govori istinu", a skoro 60 odsto ispitanih je reklo da bi premijer trebalo da podnese ostavku.

Čak 43 odsto pristalica Narodne partije ne veruje da je premijer bio iskren kada se branio u parlamentu, dok isto mišljenje dijeli 90 odsto pristalica opozicije.

Rahoj se na položaju predsjednika vlade nalazi od 2011. godine, a na čelu Narodne partije je od 2004.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније