Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 08. 2018. 12:17   >>  11:59

U NJEMAČKOJ

Vatrogasci napreduju u gašenju vatre

Vatrogasci napreduju u gašenju velikog šumskog požara koji je izbio oko 50 kilometara jugozapadno od Berlina. Područje oko dva evakuisana sela i dalje je ugroženo, saopštile su njemačke vlasti.

Požar nadomak grada Trojenbricen izbio je u četrvtak popodne i ubrzo se raširio kroz suve borove šume.

Prema riječima lokalnih zvaničnika, vatrogasci su tokom noći uspeli da stave vatru pod kontrolu, a požar je u pojedinim oblastima ugašen.

Njemački zvaničnici su međutim istakli da požar oko sela Klausdorf i Tajfenbrunen i dalje bukti, a vjetrovi su u nekoliko navrata nanijeli dim do Berlina.

Žiteljima Fronsdorfa, trećeg sela koje je juče evakuisano, dozvoljeno je da se vrate svojim kućama, prenijela je agencija AP.

Više od 500 ljudi je juče moralo da napusti svoje domove zbog požara u blizini Trojenbricena, a policija je navela da je planove za gašenje požara zakomplikovala zaostala municija iz Drugog svjetskog rata, koja je zakopana u okolnoj šumi i koja bi mogla da eksplodira u požaru.

U Nemačkoj je ove godine ljeto izuzetno toplo bez kiše i veliki djelovi zemlje su na oprezu zbog mogućih požara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније