Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 08. 2013. 22:53   >>  22:53

27. NOĆ RAMAZANA

Ova noć donosi blaženstvo muslimanima

Za sve muslimane 27. noć mjeseca Ramazana ili blagoslovena noć Lejletul Kadr očekuje se sa najvećom radošću.

To je noć koja se smatra boljom od hiljadu drugih noći, jer je to noć blaženstva i blagostanja. Vjeruje se da je u ovoj noći počelo spuštanje svete knige Kurana poslaniku Muhamedu.

To je noć, kako se vjeruje, kada se nebo otvara i meleci (anđeli) spuštaju spremni da ispune svaku želju postača, a da se u džehenemu (paklu) šejtani (đavoli) vezuju u lance.

Poslanik Muhamed je naznačio da je ta noć jedna od posljednjih deset noći u Razmazanu, pa je rekao: Noć Lejletul Kadr tražitetu među zadnjih deset neparnih noći mjeseca Ramazana”.

Hazreti Aiša jednom prilikom je upitala Poslanika: ''Kada bih znala koja je to noć Kadr, koju bih dovu (molitvu) učila?'', a on joj je odgovorio: ''Alahu moj, ti si onaj koji oprašta, voliš praštanje, pa i meni oprosti."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније