Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2018. 20:52   >>  20:35

MADRID

Španija vraća u Maroko migrante

Španija je vratila u Maroko 116 migranata koji su ilegalno ušli u enklavu Seuta, iako je kolektivno protjerivanje izazvalo kritike zaštitnika ljudskih prava.

Vlasti Seute su saopštile da je "116 podsaharskih migranata koji su u srijedu ilegalno ušli u Španiju su poslati nazad u Maroko".

Operacija je urađena u skladu sa bilateralnim sporazumom koji su Španija i Maroko potpisali prije 26 godina, navodi se u saopštenju.

Jedna španska NVO je protjerivanje ocijenila kao "ogromno kršenje ljudskih prava koje je počinila španska vlada", a aktivistkinja Helena Maleno je navela da "što UN zabranuje, španska vlada primjenjuje".

Evropski sud za ljudska prava je u oktobru prošle godine osudio Španiju jer je bez bilo kakve sudske ili administrativne odluke vratila u Maroko migrante koji su došli u enklavu Melilja.

Enklave Seuta i Melilja su jedina kopnena granica EU u Africi. Od početka godine je oko 3.100 migranata ušlo u Evropu tim putem.

Juče ujutru je 116 migranata uspjelo da pređe preko duple ograde oko Seute, visoke šest metara i opremljene bodljikavom žicom.

U Španiju je ove godine do sada morem došlo više od 25.000 migranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније