Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2018. 21:15 >> 20:58
1

PODRŠKA SPORAZUMU

EU najavila finansijsku pomoć Iranu

Evropska unija (EU) najavila je danas svoj prvi paket finansijske podrške kako bi se ojačala privreda Irana, u okviru napora Unije da održi u životu iranski nuklearni sporazum.

Evropska komisija predstavila je prvu tranšu od 18 miliona eura - osam miliona za privatni sektor, osam milona za rješavanje ekoloških problema i dva miliona za probleme s narkomanijom.

To je dio šireg paketa od 50 miliona dolara kako bi se Iran izborio s ekonomskim i socijalnim izazovima.

EU smatra da je nuklearni sporazum s Iranom ključan za globalnu bezbjednost i pokušava da ga sačuva pošto je predsjednik Donalda Tramp povukao SAD iz njega u maju.

Povlačenjem SAD pokrenute su i sankcije koje pogađaju neke evropske kompanije koje posluju u Iranu. Teheran je u ponedjeljak saopštio da se francuska naftna kompanija Total povukla iz zemlje.

Aviokompanije Er Frans i Britiš ervejs saopštile su danas da obustavljaju letove za Iran zbog neisplativosti.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније