Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92.net/Tanjug ]

23. 08. 2018. 08:20 >> 08:15
2

SATELITSKI SNIMCI

Kim ne poštuje obećanje dato Trampu?

Satelitski snimci napravljeni prošle nedelje pokazuju da je Sjeverna Koreja obustavila razmontiranje poligona za raketne probe u prvoj polovini avgusta.

Sjeverna Koreja to je uradila uprkos obećanju koje je sjevernokorejski lider Kim Džong Un dao američkom predsjedniku Donaldu Trampu na samiti u junu, objavila je američka nevladina organizacija "Sjeverni projekat 38".

Kako je navela ta NVO, snimci napravljeni 16. avgusta na poligonu za lansiranje Sohe pokazali su da nema znakova da se radi na razmontiranju, prenosi Rojters.

NVO tvrdi da je bilo napretka u rasklapanju poligona od jula do početka avgusta, ali da su komponente koje su prethodno rasklopljene i dalje na poligonu, kao i da su obustavljeni i radovi na rasklapanju zgrade na samom poligonu.

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju pri UN saopštila je u ponedeljak da nema indicija da je Sjeverna Koreja obustavila nuklearane aktivnosti.

Sjevernokorejski mediji prošle nedelje su objavili da ne postoji napredak u pregovorima od samita.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније