Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2018. 08:32 >> 08:15

IZMEĐU 6.3 i 7.3 RIHTERA

Snažni zemljotresi u Venecueli i Tihom okeanu

Snažan zemljotres magnitude između 6,3 i 7,3 pogodio je sjever Venecuele, saopštile su vlasti, dodajući da nema žrtava i da je pričinjena manja materijalna šteta.

Prema Američkom institutu za geofiziku, potres je bio magnitude 7,3, dok je Venecuelanski seizmosloški institut saopštio da je zabilježio zemljotres magnitude 6,3.

Epicentar zemljotresa bio je u utorak u 17.31, po lokalnom vremenu, na dubini od 123 kilometra, nedaleko od obala države Sukre, navodi američki institut.

Seizmolozi u Venecueli su saopštili da je potres bio oko 400 kilometara istočno od glavnog grada Karakasa.

Upozorenje na cunami nije izdato.

Potres se osjetio u Karakasu, što je izazvalo paniku među stanovništvom.

Ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol rekao je da se potres osjetio širom Venecuele, da nema žrtava i da je procjena štete u toku.

Najsnažniji zemljotresi u Venecueli zabilježeni su 1967, kada je stradalo više od 200 ljudi, i 1997, kada je poginulo 73. Ta dva potresa bila su magnitude 6,7 i 7.

Snažan zemljotres magnitude 6,7 zabilježen je jutros nedaleko od arhipelaga Vanuatu u Tihom okeanu, saopštio je Američki geološki institut.

Upozorenje od cunamija nije izdato.

Podataka o šteti nema.

Potres je bio 187 kilometra od glavnog grada države Vanuatu, Port Vile.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније