Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

18. 08. 2018. 21:46   >>  21:33 1

ĐENOVA

Za obnovu mosta 500 miliona eura

Italijanska kompanija zadužena za autoputeve (Autostrade per Italia) saopštila je danas da je spremila 500 miliona eura pomoći gradu Đenovi da ponovo izgradi nadvožnjak koji se prije nekoliko dana srušio u kojem su, prema novom bilansu, stradale 43 osobe.

"Novac će biti na raspologanju u ponedjeljak", rekao je direktor kompanije Đovani Kastelučo i dodao da će vjerovatno biti dato još novca, prenijela je agencija Frans pres.

Prema njegovim riječima, moguće je za oko osam mjeseci da se uklone ostaci srušenog mosta i izgradi novi od čelika.

Kastelučo je dodao da će biti ukinute putarine na autoputevima oko Đenove.

Bolnica u tom gradu saopštila je ranije danas da je rumunski vozač koji je povrijeđen u nesreći podlegao povredama tako da se broj žrtava u nesreći povećao na 43, prenijela je agencija AP.

U Italiji je danas dan žalosti a tokom dana su sahranjene žrtve nesreće u prisustvu najviših državnih funkcionera i brojnih građana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније