Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 08. 2018. 13:26 >> 13:10

DAN ŽALOSTI

Sahranjene žrtve nesreće u Đenovi

Žrtve rušenja nadvožnjaka u Đenovi, čiji broj se danas popeo na 42, sahranjene su u tom gradu, u prisustvu najviših državnih funkcionera i brojnih građana.

Predsjednik Italije Serđo Matarela kratko je porazgovarao sa članovima porodica žrtava, a prisutni su bili i premijer Đuzepe Konte, lideri vladajućih partija Luiđi di Majo i Mateo Salvini, i više ministara. I Salvini i Di Majo su pozdravljeni glasnim aplauzom.

Porodice nekih žrtava odlučile su da ne učestvuju u ceremoniji. Neki žele intimnije sahrane svojih najbližih, dok su drugi naveli da bojkotuju ceremoniju.

Otac jedne od žrtava je juče rekao da je njegov sin "ubijen", a kao odgovornu je označio državu.

Od stradalih su se oprostili i igrači i stručni štabovi fudbalskih klubova Sampdorija i Đenova. Oba kluba su saopštila da ovog vikenda neće igrati utakmice, a igrači svih ostalih timova će svoje mečeve početi minutom ćutanja i nosiće crni flor.

Danas je u Italiji proglašen dan žalosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније