Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

17. 08. 2018. 17:13   >>  16:57

UPRKOS PRIJETNJAMA

Turska lira stabilna

Turska valuta lira ostala je danas stabilna prema dolaru uprkos prijetnji mogućim novim sankcijama koje je iznijela administracija predsjednika SAD-a Donalda Trampa.

Jedan dolar danas vrijedi 5,8 lira, što je rast od 0,4 odsto u korist turske valute, navodi Asošiejted pres.

Lira je nastavila da se oporavlja od velikog pada prošle nedjelje kada je nekoliko puta oborila donje rekorde.

Investitori su zabrinuti zbog rasta tenzija u odnosima Ankare i Vašingtona, prije svega zbog slučaja američkog svještenika Endrua Bransona, uhapšenog u Turskoj po optužbi za pomaganje teroristima i špijunažu.

Trampova administracija juče je saopštila da bi Turskoj mogle da budu uvedene dodatne sankcije ako Branson ne bude uskoro osobođen, a predsjednik SAD kritikovao je preko Tvitera Tursku zbog "držanja predivnog hrišćanskog svještenika" i naveo da SAD "ništa neće platiti za oslobađanje nevinog čovjeka".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније