Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

17. 08. 2018. 15:50 >> 15:38

PRESKUPA

SAD ove godine bez vojne parade

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo da ove godine neće biti vojne parada u Vašingtonu "Dan veterana", čije je održavanje naložio predsjednik Donald Tramp.

Portparol Pentagona, pukovnik Rob Mening, kaže da su se vojska i Bijela kuća "sada saglasili da istraže mogućnosti za njeno održavanje u 2019. godini", prenosi agencija AP.

"Pentagon je prvobitno planirao paradu za 10. novembar 2018. godine", kako bi se "odala počast američkim vojnim veteranima i obilježila stogodišnjica od Prvog svjetskog rata".

Saopštenje je objavljeno samo nekoliko sati nakon izvještaja da bi parada koštala oko 92 miliona dolara, prema tvrdnjama američkih zvaničnika koji su se pozvali na preliminarne procjene, a koje su, kako navodi AP, tri puta veće od cijene koju je prvo najavila Bijela kuća.

Prema riječima zvaničnika, oko 50 miliona dolara bi pokrilo troškove Pentagona za avione, opremu, osoblje i drugu podršku za održavanje novembarske parade u Vašingtonu, dok bi ostatak troškova snosile druge agencije i u velikoj mjeri bi uključivali bezbjednosne troškove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније