Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92.net/Tanjug ]

16. 08. 2018. 12:28 >> 12:14

ODNOSI SA SAD

Turci se svete, lira živnula

Turska lira zabilježila je blagi porast, ali je i dalje na kursu od ispod šest lira za jedan dolar.

SAD su saopštile da neće ukinuti carine na tursku robu čak i ako Ankara oslobodi uhapšenog američkog sveštenika i obećanja Katara da će investirati 15 milijardi dolara u Turskoj.

Agencija Rojters navodi da je pažnja investitora usmjerena na konferencijski razgovor koji će turski ministar finansija Berat Albajrak imati u popodnevnim satima i pokušati da umiri strane investitore.

Turska je juče udvostručila tarife na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i cigareta, kao odgovor na američke napade na tursku ekonomiju.

Bijela kuća je osudila taj potez Ankare.

"Turske tarife su svakako za žaljenje i korak u pogrešnom pravcu. Razlog za tarife koje su SAD uvele Turskoj bio je naš nacionalni bezbjednosni interes. Njihove tarife su uvedene iz osvete", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Turska valuta izgubila je četvrtinu vrijednosti prema dolaru od uvođenja američkih sankcija dvojici turskih ministara zbog navodne umješanosti u hapšenje jednog američkog sveštenika u Turskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније