Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

16. 08. 2018. 09:36 >> 09:19

MEDIJI TRAMPU

Nijesmo neprijatelji naroda i ne širimo lažne vijesti

Američki mediji su u svojim današnjim uvodnicima osudili i odbacili tvrdnje predsjednika Donalda Trampa o novinarima kao neprijateljima koji šire lažne vijesti.

List Boston gloub pozvao je novine širom SAD da danas u uvodnicima stanu u zaštitu medija. Urednica Boston glouba Mardžori Pričard je rekla da je 350 medija najavilo učešće. Neki od uvodnika objavljeni su još juče preko interneta.

Jedan od medija, Post-Dispeč iz Sent Luisa, novinare je nazvao "najistinskijim patriotama" dok je Čikago san-tajms naveo da vjeruje da većina Amerikanaca zna da Tramp priča besmislice.

"Nadamo se da će predsjednikove pristalice prepoznati šta on radi - manipuliše realnošću da bi dobio ono što želi", piše u uvodniku lista N. K. obzerver iz Fajetvila u Sjevernoj Karolini.

U akciji učestvuje i Njujork tajms.

"Ako već nijeste, pretplatite se na lokalne novine. Hvalite ih kada mislite da su uradili dobar posao i kritikujte ih kad mislite da mogu bolje. Zajedno smo u ovome", naveo je taj njujorški dnevni list.

Ipak, ima i medija koji nijesu bili oduševljeni akcijom Boston glouba.

Na primjer, u jednoj od kolumni u Vol strit džurnalu je navedeno da takva akcija nije u skladu sa nezavisnošću koju uredništva medija navodno traže i da Tramp ima pravo na slobodu govora podjednako kao i njegovi protivnici u medijima.

"Iako se slažemo da je nazivanje novinara "neprijateljima američkog naroda" a novinarstva "lažnim vijestima" ne samo štetno po našu branšu već i destruktivno po našu demokratiju, koordinisani odgovor nezavisnih, da ne kažemo 'mejnstrim', medijskih organizacija pothranjuje narativ da su mediji nekako nastrojeni protiv ovog republikanskog predsjednika", navodi se u uvodniku Baltimor sana.

Taj list je ipak izrazio podršku akciji, dok je Vol strit džurnal saopštio da neće učestvovati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније